CONDENSCauză

Noi înşine producem un nivel de umiditate ridicat, de cele mai multe ori în combinaţie cu lipsa aerisirii şi/sau încălzirea insuficientă.

 

Simptome

Condensul se formează de cele mai multe ori în zone sau încăperi cu umiditate ridicată şi aerisire deficitară, cum ar fi băile şi zonele din spatele canapelelor din camera de zi; în situaţia diferenţelor mari de temperatură apărute între perete sau podea şi exterior (de obicei pe partea de nord şi est) sau în jurul valorii de punte termică. Condensul este, de obicei, recunoscut prin prezenţa ciupercilor cărora le place să trăiască în acest mediu de umiditate "curată".

Doar prin efectuarea unui test de forare se poate determina existenţa condensului. Dacă praful de foraj este uscat puteţi fi aproape siguri de distrugerea echilibrului umidităţii şi apariţia problemelor de condens.

 

Rezolvarea problemei

Vă recomandăm să aerisiţi şi să încălziţi mai bine zona afectată. De asemenea, nu aşezaţi mobila prea aproape de perete pentru a permite aerului să circule în spatele acesteia. În plus, plasarea unui Air Max Absorbant de Umiditate vă ajută la restabilirea echilibrului umidităţii. Mucegaiul şi ciupercile pot fi îndepărtate cu ajutorul Air Max® Soluţie antimucegai. 

 

Condens
Air Max uses cookies.

Close
Click here for more information.