HIDROIZOLAŢIE NECORESPUNZĂTOARECauză

Umiditatea excesivă apare iniţial în casele vechi şi este cauzată de fundaţia proastă. Urmare a efectului capilar al materialelor de construcţie, apa subterană este absorbită de fundaţie şi de pereţi. Această umiditate la sol conţine, de cele mai multe ori, săruri ce pot provoca pagube importante pereţilor.

Simptome

Primele probleme devin vizibile la partea inferioară a peretelui. Tapetul şi/sau tencuiala decorativă se decojesc, vopseaua se umflă şi de cele mai multe ori apar pete de umiditate galbene sau maro. Câteodată fulgi pufoşi albi şi urme albe pot fi observate pe peretele exterior, urmare a sărurilor (eflorescenţe de sare).

 Rezolvarea problemei

În primul rând, realizaţi un test de forare pentru a exclude problemele de condens. Dacă praful de foraj este umed, în asociere cu simptomele de mai sus, puteţi fi aproape siguri că este vorba de umiditate penetrantă. În special în cazul eflorescenţelor de sare este preferabil să se apeleze la o firmă specializată pentru injectarea şi tratarea peretelui. Această soluţie fiind relativ scumpă, există şi produse Do-it-yourself. În cazul în care problemele sunt limitate în natură, efectul lor poate fi, de asemenea, combătut prin tratarea interiorului peretelui cu un strat de etanşare.

 

Umiditate există pretutindeni.
Air Max uses cookies.

Close
Click here for more information.