INFILTRAREA APEICauză în pereţi

Ploaia este principalul vinovat întrucât pătrunde prin peretele exterior poros.

Simptome

Apa se infiltrează de obicei în pereţii cu un singur rând de cărămizi şi în special pe partea ploioasă, la puţin timp după ploi abundente. Petele pot apărea pe orice secţiune a peretelui. Tapetul sau stucco se decojeşte, vopseaua se umflă şi apar pete de umiditate galbene sau maro. Doar un test de foraj poate determina dacă umiditatea se datorează penetrării sau condensului.

Rezolvarea problemei 

În primul rând realizaţi un test de forare pentru a exclude problemele de condens. Pentru o soluţie permanentă, peretele exterior poate fi impregnat în întregime. În cazul în care petele sunt de dimensiuni reduse, puteţi trata peretele cu un strat de etanşare.

Cauză în pivniţe

Apa subterană pătrunde prin peretele pivniţei.

Simptome

Pete de umiditate şi exfolierea stucco sau a vopselei, în special pe partea de jos a peretelui pivniţei, sub nivelul apei subterane.

Rezolvarea problemei 

În primul rând realizaţi un test de forare pentru a exclude problemele de condens. Beciurile prezintă frecvent probleme cu condensul. Dacă praful de foraj este umed, puteţi fi aproape siguri că este vorba de umiditate penetrantă.

Infiltrarea apei din pivniţe poate fi combătută în mai multe moduri. Prin drenaj, de exemplu, nivelul apei subterane poate fi diminuat, ceea ce va reduce presiunea apei din peretele pivniţei. De asemenea, o protecţie împotriva umidităţii poate fi aplicată peretelui exterior prin tratarea secţiunii subsolului cu un strat de bitum, de exemplu. De cele mai multe ori, totuşi, este mai simplu să se trateze interiorul pivniţei cu un strat de etanşare.

 

Umiditate există pretutindeni
Air Max uses cookies.

Close
Click here for more information.