PrevenireaCe puteţi face pentru a preveni apariţia umidităţii?

Poate fi prea multă umiditate în casa dumneavoastră dacă există probleme cum ar fi scurgerile/infiltraţiile, apa subterană în creştere, pătrunderea ploii sau din cauza erorilor de proiectare. Aceste probleme trebuie reparate în mod corespunzător. Puteţi să le rezolvaţi singuri dacă sunteţi un meseriaş cu experienţă, sau pot fi rezolvate de către o firmă specializată. 

O izolaţie mai bună a caselor a condus la o aerisire precară, ceea ce duce la distrugerea echilibrului umidităţii. Atunci când problemele apar de la interior, datorită vaporilor de apă, respectaţi recomandările de mai jos pentru a îmbunătăţi echilibrul umidităţii.  

Folosiţi Air Max Absorbant de umiditate

Air Max contribuie la imediata îmbunătăţire a echilibrului umidităţii din casă prin combaterea umezelii din pivniţe, dulapuri, garaje, rulote, etc, însă şi în zone de locuit cum ar fi dormitoare, bucătării, camere de zi, toalete şi băi.

Utilizaţi Absorbantul de Umiditate Air Max Clasic dacă nu doriţi să poziţionaţi aparatul la vedere, şi Absorbantul de Umiditate Air Max Ambiance când doriţi să păstraţi aparatul la vedere.

Limitaţi cantitatea de umiditate produsă în interior

 • Cantităţi mari de umiditate provin de la uscarea rufelor. Permiteţi maşinii de spălat să-şi finalizeze programul de centrifugare şi uscaţi rufele afară.
 • Ştergeţi pereţii cabinei de duş şi uşa după ce faceţi duş.
 • Ţineţi întotdeauna uşa de la baie închisă când faceţi duş, şi uşa de la bucătărie închisă când gătiţi. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii umidităţii.
 • Folosiţi întotdeauna hota atunci când gătiţi şi verificaţi filtrul în mod regulat.
 • Păstraţi uşa maşinii de spălat vase închisă cât mai mult timp după ce programul s-a terminat. Condensul (aburul) se va răci treptat, transformându-se în picături de apă în interiorul aparatului. Aceste picături vor ajunge în conducta de evacuare a apei.

 

Asiguraţi-vă că aerisirea este suficientă

 • Folosiţi grile de aerisire şi păstraţi-le curate în mod corespunzător.
 • În timp ce faceţi duş sau gătiţi, ţineţi întotdeauna o fereastră (parţial) deschisă, astfel încât umezeala să fie direcţionată către exterior.
 • Porniţi ventilatorul, în cazul în care există unul disponibil.

Sfaturi utile

 • Nu aşezaţi mobila direct pe pereţii exteriori din motive de circulaţie a aerului.
 • Nu luaţi umbrelele umede în interior, lăsaţi-le afară într-o poziţie protejată.
 • Încălziţi casa în mod raţional şi încercaţi să nu permiteţi temperaturii să scadă sub 15°C, nici măcar în timpul nopţii. Aerul rece reţine umiditate mai mică decât aerul cald şi la temperaturi sub acest nivel se acumulează umezeală pe ferestre şi uşi. În afară de aceasta, este nevoie de mai multă energie pentru a încălzi o casă umedă decât pentru a menţine temperatura casei la un nivel constant.
 • În general trebuie să folosiţi apa în mod raţional. Nu petreceţi prea mult timp la duş, porniţi maşina de spălat doar atunci când este complet plină, întrebaţi-vă dacă apa din fierbător este încă suficient de fierbinte pentru o altă cană de ceai, etc.

 

Moisture in home
Air Max uses cookies.

Close
Click here for more information.