Întrebări frecventePOZIŢIONAREA ABSORBANTULUI DE UMIDITATE

Ce absorbant de umiditate ar trebui să folosesc?

Alegerea celui mai bun Absorbant de umiditate depinde de situaţia dumneavoastră specifică. Folosiţi selectorul de produse pentru a vă ajuta să alegeţi.

Câte Absorbante de Umiditate ar trebui să folosesc?

Absorbantul de Umiditate Ambiance 100 grame poate acoperi un volum de 10 m

Absorbantul de Umiditate 450 grame poate acoperi un volum de până la 30 m

Absorbantul de Umiditate Ambiance 500 grame poate acoperi un volum de până la 40 m3

Absorbantul de Umiditate 1 kg poate acoperi un volum de până la 60 m3

Dacă ştiţi volumul încăperii (lungime x lăţime x înălţime) puteţi calcula numărul dispozitivelor necesare.

Care este cel mai potrivit loc pentru poziţionarea Absorbantului de Umiditate?

Cel mai potrivit loc pentru poziţionare este acolo unde problema cauzată de condens este cea mai mare; de cele mai multe ori este un loc rece unde condensul este vizibil. Asiguraţi-vă întotdeauna că Absorbantul de Umiditate este poziţionat pe o suprafaţă stabilă, în aşa fel încât acesta să nu poate cădea sau lichidul colectat să nu se verse din recipient. Absorbantul de Umiditate va fi poziţionat la vedere? În cazul unui răspuns afirmativ, alegeţi atunci Absorbantul de Umiditate Ambiance. Acestă versiune are un aspect atractiv.

Pot folosi Absorbantul de Umiditate pentru camere foarte umede, cum ar fi baia?

Desigur, cu toate că variaţiile mari de umiditate au tendinţa de a satura Absorbantul de Umiditate mai rapid decât în mod normal.

Aerisirea este importantă, însă dacă acest lucru nu este posibil, datorită lipsei ferestrelor în baie, Absorbantul de Umiditate va contribui cu siguranţă la obţinerea unui echilibru mai bun de umiditate.

Asiguraţi-vă că în preajma Absorbantului de Umiditate circulaţia aerului este suficientă şi nu îl poziţionaţi lângă un calorifer.

Pot folosi un Absorbant de Umiditate în camera copilului?

Da, Absorbantul de Umiditate poate fi folosit în camera copilului. Cristalele Absorbantului de Umiditate nu sunt otrăvitoare şi nu emit gaze sau vapori. Fireşte, ar trebui să nu lăsaţi dispozitivul la îndemâna copiilor, deoarece cristalele, tableta şi lichidul pot fi dăunătoare dacă sunt înghiţite sau dacă intră în contact cu ochii sau pielea.

Pot poziţiona Absorbantul de Umiditate pe sau lângă un calorifer?

Acest lucru nu este recomandat. În afară de aceasta, plasticul Absorbantului de Umiditate riscă să se topească. În plus, lichidul se poate evapora astfel încât umiditatea colectată se va întoarce din nou înapoi în aer. Umidificatoarele funcţionează în acelaşi fel: puse pe calorifere eliberează umiditate în atmosferă. 

Distribuitorul meu de rulote nu recomandă folosirea Absorbantului de Umiditate în perioada depozitării pe timpul iernii – el susţine că atrage şi mai multă umiditate. Are dreptate?

Nu, aceasta nu se aplică în cazul Absorbantului de Umiditate. El nu atrage umiditate în plus din exteriorul rulotei. Un Absorbant de Umiditate este un instrument excelent pentru protejarea rulotei pe timpul iernii împotriva problemelor cu umiditatea. Pentru obţinerea celor mai bune rezultate este important să se ţină seama de următoarele aspecte:

  • Depozitaţi rulota într-o zonă preferabil acoperită, uşor încălzită, cu o podea solidă şi cu o aerisire regulată şi suficientă. Este important să existe o mică fluctuaţie a nivelului de umiditate. Această problemă apare, de exemplu, în sere.
  • În zone de depozitare acoperite, capota rulotei ar trebui să fie lăsată întredeschisă. Asiguraţi-vă că în felul acesta nu pot pătrunde paraziţi. Ţineţi geamurile închise.
  • Lăsaţi uşile interioare deschise, uşile dulapurilor şi capacele deschise, şi aşezaţi saltelele şi pernele în aşa fel încât să existe suficientă circulaţie a aerului în jurul lor. Dacă un loc de depozitare tinde să fie umed este recomandabil ca pernele şi saltelele să fie depozitate în casă.
  • Curăţaţi frigiderul şi lăsaţi uşa deschisă.
  • Poziţionaţi întotdeauna Absorbantul de Umiditate pe o suprafaţă stabilă şi, de preferinţă, într-un bol de plastic care, în caz de urgenţă, poate stoca orice scurgere.
  • Verificaţi şi evacuaţi Absorbantul de Umiditate în fiecare lună.
  • Nu poziţionaţi niciodată Absorbantul de Umiditate într-o chiuvetă de metal (aluminiu) deoarece cristalele şi lichidul Absorbantului de Umiditate o pot deteriora grav.

Pe ambalaj se menţionează evitarea contactului cu pielea şi metalul. De ce?

Absorbantul de Umiditate conţine clorură de calciu, un tip de sare higroscopică. Metalul începe să ruginească dacă intră în contact pe perioade mai lungi cu lichidul acumulat in dispozitiv. Pielea poate fi zgâriată de acest lichid, întărind-o şi de asemenea încreţind-o şi decolorând-o.

Ce pot face pentru a scăpa de mirosul neplăcut?

Mirosul neplăcut este rezultatul umidităţii. Folosiţi Air Max Absorbant de Umiditate pentru a reduce nivelul umidităţii şi a elimina mirosul neplăcut. Puteţi alege, de asemenea, rezerve parfumate şi atunci mirosul va fi proaspăt din prima zi. Sunt disponibile rezerve cu diverse arome. 

Pot folosi Absorbantul de Umiditate în maşină?

Da, puteţi. Deşi există riscul de a cădea, a se împrăştia sau a se vărsa în mişcare. De aceea, pentru această utilizare folosiţi numai Air Max Safe.

FOLOSIREA ABSORBANTULUI DE UMIDITATE

Cum pot porni sau opri absorbantul de umiditate?

Nu trebuie să porniţi sau să opriţi absorbantul de umiditate. Imediat ce umiditatea aerului se ridică la peste 50%, acesta începe să funcţioneze automat. Veţi vedea acest lucru singuri, după o vreme, când umezeala din aer începe să se colecteze în recipient. Ce se întâmplă când umiditatea aerului scade sub 50%? Absorbantul de Umiditate se opreşte automat şi intră în mod „în aşteptare“.

Poate aerul să devină prea uscat după poziţionarea Absorbantului de Umiditate ?

Nu, Absorbantul de Umiditate se opreşte automat când umiditatea scade sub 50%. De aceea nu trebuie să vă faceţi griji că Absorbantul de Umiditate usucă aerul prea mult.

Va deveni aerul mai uscat dacă voi folosi mai mult decât un singur Absorbant de Umiditate?

Nu. Este o idee bună să utilizaţi mai mult decât un Absorbant de Umiditate în încăperile mai mari unde un singur Absorbant de Umiditate ar putea fi ineficient. Nivelul ideal de umiditate al aerului va fi atins mai repede utilizând mai multe Absorbante de Umiditate. Folosind mai mult decât un singur Absorbant de Umiditate aerul nu va deveni mai uscat deoarece toate dispozitivele se opresc atunci când nivelul de umiditate al aerului scade sub 50%.

Care este durata de funcţionare a Absorbantului de Umiditate?

În medie între 2 şi 3 luni. Ciclul de viaţă depinde de nivelul de umiditate şi de temperatură. Cu cât aerul este mai umed, cu atât consumul este mai rapid.

După o săptămână nu se observă încă prezenţa lichidului în recipient. Funcţionează corespunzător Absorbantul de Umiditate?

Absorbantul dumneavoastră de Umiditate funcţionează perfect. Lipsa lichidului în recipient poate fi cauzată de una din următoarele trei situaţii:

1. Absorbantul de Umiditate începe să funcţioneze numai după ce nivelul umidităţii aerului depăşeşte 50%. Dacă nivelul de umiditate se află sub această limită, Absorbantul de Umiditate nu va intra în funcţiune.

2. Nu toată umiditatea s-a colectat în recipient încă de la început. La început umiditatea este complet absorbită de cristale fără ca ceva să se colecteze în recipient. Lichidul începe să se colecteze în recipient odată ce cristalele sau tabletele au devenit saturate. Aceasta depinde de nivelul de umiditate din aer şi câteodată poate dura până la 3 luni.

3. Absorbantul de Umiditate funcţionează mai lent la temperaturi mai mici. Poate dura o perioadă până lichidul începe să se colecteze în recipient, mai ales iarna.

Cristalele au avut un aspect plăcut şi erau albe, iar acum au devenit maro şi gri. Ceva nu funcţionează cum trebuie?

Nu, această decolorare este normală şi este cauzată de contaminare şi de particulele din aer.

Recipientul este aproape plin, însă cristalele sau tableta nu s-au epuizat încă. Ce ar trebui să fac?

La niveluri foarte ridicate de umiditate se poate întâmpla ca Absorbantul de Umiditate să fi absorbit atât de multă umiditate din aer încât recipientul să fie deja plin în timp ce Absorbantul de Umiditate conţine încă cristale sau tablete. Între timp ar trebui să evacuaţi recipientul fără a monta rezerva. Puteţi monta din nou rezerva de îndată ce cristalele şi tableta au fost epuizate. Este recomandabil ca în acelaşi timp să se evacueze lichidul din recipient încă o dată.

Deschiderile de la grila de aerisire către recipient sunt blocate cu cristale sau lichid cristalizat. Este normal, şi ce ar trebui să fac?

Acest lucru este normal şi este cauzat de o scădere a nivelului de umiditate din aer. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când există o schimbare bruscă a temperaturii sau umidităţii aerului. Trebuie să clătiţi pur şi simplu grila de aerisire în apă fierbinte pentru a elimina cristalele blocate.

Cristalele din Absorbantul meu de Umiditate s-au comasat şi încă nu există lichid în recipient. Funcţionează corespunzător Absorbantul de Umiditate?

Acest lucru este normal şi este cauzat de o scădere a nivelului de umiditate din aer. Se produce, în special, când există o schimbare bruscă a temperaturii sau a nivelului de umiditate a aerului. Clătiţi grila de aerisire în apă caldă pentru a elimina orice cristale sau bucăţi care blochează funcţionarea.

De ce Absorbantul meu de Umiditate s-a terminat mult mai devreme decât cele 2-3 luni menţionate pe ambalaj?

Cu cât nivelul de umiditate este mai mare, cu atât mai rapid funcţionează Absorbantul de Umiditate şi în cele din urmă se epuizează. În special la prima folosire, Absorbantul de Umiditate trebuie să funcţioneze suplimentar pentru a atinge nivelul ideal de umiditate a aerului.  Îndată ce acest nivel s-a atins, Absorbantul de Umiditate revine la o funcţionare normală, şi de aceea 2-3 luni reprezintă o perioadă realistă.

REUMPLEREA ABSORBANTULUI DE UMIDITATE

Când trebuie să înlocuiesc rezerva Absorbantului de Umiditate?

Odată ce aproape toate cristalele din suport au fost „folosite“ sau s-au epuizat, este timpul pentru o reumplere. Acest lucru se întâmplă, în mod normal, după 2-3 luni.

Ce fac cu lichidul colectat în recipient?

Acesta trebuie evacuat, de preferinţă, în toaletă sau într-un lavoar ceramic sau chiuvetă. Clătiţi apoi bine pentru a dilua lichidul. Nu îl evacuaţi într-o chiuvetă de metal, dacă este posibil, deoarece lichidul poate afecta metalul. Aveţi întotdeauna grijă când manipulaţi lichidul! Lichidul vărsat sau stropii pot produce pete, iar petele sunt dificil de îndepărtat.

Când am poziţionat Absorbantului de Umiditate câteva cristale mici au căzut prin grila de aerisire în recipient. Mai sunt acestea utilizabile?

Atâta timp cât cristalele sunt în recipient, acestea continuă să funcţioneze. De aceea cristalele nu sunt irosite.

PETE

Cum îndepărtez petele de pe materialele solide?

Îndepărtaţi imediat petele de pe materialele solide folosind un burete şi apă din abundenţă. Repetaţi această acţiune de mai multe ori.

Cum îndepărtez petele de pe textile?

Petele de pe textile (pardoseli, tapiţerie) pot fi îndepărtate cu sulfat de sodiu. Acesta poate fi achiziţionat din magazinele de feronerie sau din farmacie.

Faceţi o soluţie pe bază de apă cu o concentraţie de 5% sulfat de sodiu, (exemplu 50g sulfat de sodiu/litru apă) şi întindeţi-o pe pată. Lăsaţi soluţia să lucreze aproximativ 30 de minute. Apoi uscaţi locul folosind un uscător de păr sau un încălzitor electric. Îndepărtaţi pulberea rămasă cu un aspirator.  Repetaţi procesul dacă este nevoie.

 

SIGURANŢĂ

Ce ar trebui să fac dacă mi-au intrat în ochi cristale de la Absorbantul de Umiditate sau lichid?

Clătiţi imediat ochii cu multă apă şi apoi consultaţi medicul de familie sau specialistul.

Copilul meu a înghiţit cristale sau lichid al Absorbantului de Umiditate. Ce ar trebui să fac?

Îndepărtaţi toate cristalele din gură. În caz de înghiţire daţi copilului să bea 2-3 pahare de apă pentru a dilua lichidul şi consultaţi un doctor. 

Care sunt cele mai importante măsuri de prim ajutor?

La inhalare: asiguraţi aer proaspăt şi consultaţi un medic dacă persoana prezintă orice fel de simptom.

La contactul cu pielea: spălaţi bine mâinile.

La contactul cu ochii: clătiţi cu apă pentru câteva minute ţinând ochii deschişi. Consultaţi medicul în cazul în care nu există ameliorare.

După înghiţire: nu încercaţi să vomitaţi – sunaţi imediat pentru asistenţă medicală.

Este Absorbantul de Umiditate nociv pentru plante, animale şi produse alimentare?

In principiu, Absorbantul de Umiditate nu este nociv atâta timp cât nu există contact direct cu cristalele sau lichidul care a fost colectat. În timpul funcţionării nu se eliberează gaze sau vapori.

Este recomandabil să nu păstraţi Absorbantul de Umiditate la îndemâna copiilor şi a animalelor de companie, şi de a nu mânca sau bea în timp ce îl deplasaţi, goliţi sau la reumplerea acestuia. Spălaţi-vă întotdeauna bine pe mâini cu apă fierbinte după ce aţi venit în contact cu aparatul, grila de aerisire sau lichidul.

Este Absorbantul de Umiditate otrăvitor?

Absorbantul de Umiditate este adecvat pentru uz casnic şi, de aceea, poate fi folosit fără nicio problemă în fiecare cameră din casă, fie dulap sau dormitor.

Cristalele şi tabletele Absorbantului de Umiditate conţin clorură de calciu, un tip de sare higroscopică. Cu toate că poate fi iritant pentru ochi, nu este de fapt otrăvitor. Se recomandă să se evite contactul cu ochii şi pielea, şi să vă spălaţi pe mâini cu apă după ce aţi intrat în contact cu ea.

Evitaţi inhalarea particulelor de praf la reumplere. Nu lăsaţi dispozitivele Absorbantului de Umiditate la îndemâna copiilor şi a animalelor de casă. Faceţi la fel ca şi cu celelalte articole de uz casnic, cum ar fi agenţii de curăţare.

VÂNZARE

De unde pot cumpăra dispozitivele şi rezervele Absorbantului de Umiditate?

Puteţi cumpăra dispozitivele şi rezervele Absorbantului de Umiditate din supermarketuri, hipermarketuri, din magazinele de bricolaj şi construcţii DIY şi din magazinele de articole de uz casnic.

Air Max uses cookies.

Close
Click here for more information.